Japo_dia4

Nagoya – Kyoto, 25 Juliol 2014 (dia 4)

Avui he manat a un campionat de Sumo, hem vist els Messis japonesos! La veritat és que prendre la decisió d’anar a veure un dels espectacles japonesos més genuïns ha valgut la pena! Estàvem al galliner, però la veritat és que tot el ritual és digne de veure! Els presenten a tots amb la seva banderola, es posen al centre del ring tots plegats, piquen i alcen les mans i baixen de forma ordenada altre cop del ring, d’un en un pugen quan els toca competir i es posen l’un davant de l’altre mirant-se als ulls; després fan allò que tant ens agrada a la resta del planeta que consisteix en picar amb els peus i la cuixa i, després van a buscar la sal i la tiren al ring. El ritual el repeteixen un parell o tres de vegades fins que comencen el combat.

20140725_072401

Fa mal veure com es peguen i es tiren empentes i, finalment qui perd és qui o cau a terra o posa els dos peus fora el cercle central. Qui guanya no ho pot celebrar, perquè seria un gest d’humiliació… El que ens ha sorprès és la publicitat… apareix amb els lluitadors més populars i és en format “senyor de la pancarta”. Hem vist també els més mediàtics i el recinte s’ha tornat boig del tot!

10590412_10152219879101767_5203691290785576499_n

Apart de la nostra primera experiència amb el món del sumo, avui a Nagoya hem patit molta calor! Només sortir de l’hotel i amb el sol que picava he manat cap a un centre comercial en forma d’OVNI on hi ha aigua ala coberta i hem vist els primers espècimens conduint bicicleta i amb un accessori pel paraigües i és que avui amb el sol no es podia aguantar! També ens hem creuat amb la “Sailormoon”, hem coincidit amb 3 geishes delicades i pintades de blanc que eren brutals, hem vist tot el merchandising dels cracks del Sumo i, com no, en Ferry s’ha tornat a queixar del mal als peus!!!

Dia 3 | Dia 5

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *