USA’22 – Dia 8

Agafem el cotxe i pugem Yosemite Amunt perquè ens espera una última jornada al parc. Tenim el cotxe registrat per 3 dies i l’anual pas encara vigent. És diumenge i creiem que el parc estarà a tope però per la nostra grata sorpresa ens plantem a les 10 a les portes del parc sense fer gens de cua (i això que estem a diumenge d’agost amb un sol espaterrant i una temperatura més que agradable). El parking de Mariposa Grove és just passades les casetes dels rangers i deixem el cotxe per poder agafar el shuttle que passa cada 20 minuts i ens apropa a l’entrada dels trails. Normalment es formen cues en hores punta i és d’esperar haver de ser pacients i no cabre al primer bus.

Decidim fer el Grizzlie Giant Loop trail, per moure una mica les cames I seguir amb el nostre ritme de passos i pujades dels últims dies. Es una ruta circular que ens permet admirar des de bon principi aquests majestuosos arbres. Al parc de Mariposa n’hi ha més de 500 i tenen un volum i un diàmetre inimaginables fins que no els tens a davant. El bosc que tenim davant és bonic tot i encara veure’s restes dels focs dels últims dies (i és que es van fer molts esforços per poder salvar les sequoies gegants que va afectar la zona). Els troncs dels arbres són imponents i s’hi veuen les empremtes del pas del temps : llamps, la soca negra pel foc, …. Així que comencem a caminar i ens trobem la Fallen Monarch, una sequoia que va caure i on es poden admirar les dimensions estratosfèriques de les seves arrels. Seguim caminant per uns senders molt ben marcats i delimitats I ens trobem amb Bachelor & Three Graces, 4 sequoies que semblen plantades expressament en un aposició estratègica de primer de perspectiva. El plat fort del loop és sense dubtar-ho la Grizzlie Giant, amb una alçada semblant a l’estàtua de la llibertat i un diàmetre de més de 8 metres s’alça imponent destacant entre els arbres del seu entorn. I d’aquí al California Tunnel Tree, una sequoia viva i foradada perquè hi pugui passar un cotxe de l’època. Hi ha gent i decidim tornar pel tros menys transitat del loop (en total són unes 2.3 milles) fins a agafar de nou el shuttle i fer quilòmetres fins arribar a la nostra següent parada: Monterey!

Deixem les coses al motel i ens preparem perquè les temperatures han passat de 33 a 18 en tan sols 3 hores de cotxe. Amb suadora i pantaló llarg agafem la Big Sur fins a Bixby Bridge Creek, el pont més fotogènic d’aquesta costa amb el permís del Golden Gate. És una nit especial i sopem a un lloc especial. Els aficionats al golf sabran de què es tracta però pels ignorants com nosaltres el Peeble Beach Golf és un dels més famosos del món, on el forat 18 té les millors vistes que un es pot imaginar. Sopem dins just al costat de la finestra perquè no volem compartir el sopar amb els pingüins a les taules de fora el « The Bench » amb llar de foc. Sopem a un lloc immillorable per començar demà la pujada a la que serà la nostra última parada del viatge: a SFO hi falta gent!

Dia 7 | Dia 9