Uganda – Dia 6

Dia 6 – Queen Elizabeth National Park (05/11/2019)

Elefants seria la paraula amb la que definiria el dia d’avui.

Encara no havia sortit el sol quan ha sonat el despertador i és que avui teníem ganes de lleons i amb la calor horrorosa que fa havíem de ser previsors i buscar les hores més fresques del dia. Hem vist la sortida del sol des de el nostre cotxe mentre recollíem a la nostra ranger, la Harriet, per entrar al parc. Hem fet camí cap a buscar lleons i lleopards; desgraciadament hem pogut veure 3 lleons a l’horitzó que estaven aparellant-se. Missió complerta; la resta del matí l’hem passat conduint pel Kaseny Plains veient una hiena, 2 elefants enormes, milers d’antílops i una calor que no et deixava ni respirar La conclusió que hem tret del matí és que al PN de Murchison li dóna mil voltes a QENP en flora, fauna i paisatge a més de ser el parc natural més gran d’Uganda seguit d’aquest.

Fem molts km entre pols, suor i cap indici de vida salvatge i ens dirigim al must de la jornada: el creuer pel canal de Kazinga: la nostra ranger ens ha recomanat fugir dels que posa a la Lonely Planet i la Bradt i anar amb els de la Community: Kazinga Channel Beach.

La decisió no podria haver estat més encertada, ja que durant més de 2h hem recorregut part d’aquest canal natural de 40 km de llarg que uneix el Llac George i el Llac Edward (que és compartit amb Congo).

Búfals (loosers), hipos per para un tren, llangardaixos, cocodrils, infinits ocells i finalment una família de més de 20 elefants remullant-se al riu a menys de 10m de nosaltres. L’emoció ens pot i gairebé em poso a plorar, l’escena de quan tots decideixen combatre la calor i entrar en “stampida” al riu és una imatge increïble que tardarem molt en oblidar. Estem ben bé mitja hora gaudint del moment perquè és únic i irrepetible i fa d’aquest viatge un recopilatori de moments especials.

Els elefants xops segueixen jugant a i amb l’aigua i nosaltres agafem el camí de tornada per fer el nostre evening ride amb una calor asfixiant i amb vistes als búfals bruts i coberts de fent, amb més elefants i centenars d’Ugandan Kobs… amenaça pluja i ens donem per vençuts… demà estem segurs que serà el dia dels lleons.

Dia 5 | Dia 7