Uganda – Dia 5

Dia 5 – Queen Elizabeth National Park (04/11/2019)

Mai havia pensat que desitjaria veure xinos als vorals de les carreteres tant com avui… el moment conductora a l’Àfrica ha estat una emoció innecessària on les motos se’m col·laven per tots els cantons i els baixos del cotxe perillaven a cada forat que no podia esquivar!

El dia no podia començar millor; els ximpanzés ens esperaven a la selva de Kibale. Ens acomiadem de les vistes increïbles d’Isunga Lodge i dels sorolls no identificats d’un animal del tamany d’un gat que ens ha despertat a mitja nit per anar amb l’Annet, la nostra guia per fer el tracking dels ximpanzés, que per 150 USD per cap i a les 8 del matí ens portaria a caminar per una selva humida i enfangada amb un fusell per si ens trobem un elefant begut (sí! Es veu que els elefants s’emborratxen si mengen una fruita molt habitual aquí).

Després de 30min caminant ens aturem sota una figuera i comencem a veure com cauen figues a mig menjar a tota velocitat sobre els nostres caps… Una família d’uns 15-20 individus s’han apoderat del menjar de l’arbre i gairebé ens morim de mal de cervicals de tant mirar com mengen, juguen, es barallen i es treuen puces als nostres caps!

Veiem de tant en tant petites cascades fruit del seu pipi i noto entre el colli la jaqueta com petites boletes de caca de coi de ximpanzé cau calenteta dins la meva esquena! Amb aquest poc glamur i amb paciència veiem com una cria endrapa un rat penat, com per fi 4 monos baixen de l’arbre i passegen tranquil·lament davant nostra; és un moment irrepetible! Els seguim contra vent i marea i ens esgarrapem si fa falta amb els esbarzers.. compartim més del 98% de codi genètic amb ells i fa que els gestos, l’expressivitat de la mirada, els mesos de gestació (8) siguin molt semblants als nostres! Quan són bebès tenen la cara clara i al ‘edat adulta es torna negre! Perdem els 4 ximpanzés que han baixat de l’arbre però quan donem la volta veiem que 3 més venen cap a nosaltres… el moment és únic i irrepetible i marxem de Kibale Forest amb un somriure a la boda i el brillo als ulls que se’ns encomana de la canalla d’aquí.

En Ferran m’ha tret la caqueta de ximpanzé que se m’havia fins i tot col·lat a les calcetes i content ha conduit camí a Marafiki a l’extrem nord del parc QE.

L’hotel està situat a la muntanya, observant tranquil al Lake George. Anem al visitor center a demanar informació pel safari de demà i mentre creuem l’equador amb les expectatives altes de veure lleons, trobem més de 10 elefants creuant a carretera principal…

Simba demà ens veiem!

PD. Tenim en Batman dormint com a ca el sogre al bany exterior de la nostra cabanya.. almenys no hi haurà mosquits…

Dia 4 | Dia 6