Uganda – Dia 4

Dia 4 – Kibale (03/11/2019)

Fem els km cap a Fort Portal saludant amb la mà a tots els nens que ens miren embadalits amb somriures i ullets brillants; també els fem fent un stop and go on un policia ens para per demanar-nos els papers… jo ja preparada per subornar-lo amb els 10.000 UGX que porto de sèrie a la butxaca i resulta que tot el que volia era petar la xerrada i saber més de nosaltres!

Travessem pobles empolsinats on algun dia pararem per temptar la sort i tastar un dels pans que tanta bona pinta tenen i on veiem en dies assolellats com el d’avui a totes les cases amb les plaques solars a terra absorbint energia a tot drap!

Les expectatives d’una ruta tranquil·la i sense forats s’esvaeixen als pocs km de Hoima tot i que els xinos estan anant molt ràpid en millorar totes les infraestructures del país… Passem per poblets inhòspits a mode muntanya russa i en arribar a Fort Portal el paisatge canvia completament: de la sabana de Murchison Falls, a la terra de color argila, a les collites de blat de moro, als hortets tímids, a les plantacions de te que podem apreciar fins on ens arriba la vista! Ens recorda a Sapa on en comptes de camps d’arròs hi trobem camps infinits de te cobrint els vessants de les muntanyes!

Ens dirigim a Isunga Lodge; un hotel on un grup d’estudiants del poble liderats pel pastor ens dóna la benvinguda, ja que ells estaven visitant les instal·lacions. Les vistes des d’aquí son impressionats, pots veure en un dia clar les glaceres de les muntanyes de Rwenzori i fins i tot on comença el Queen Elizabeth National Park (QENP) a més de 2 hores d’aquí!

Estem a 1.500m d’altitud i sembla que refresca una mica més; deixem enrere les senyores engalanades amb el traje de diumenge, arracades i talons que van a missa i els nens que estiren un bidonet amb rodetes, per veure la realitat d’un poble purament rural, on els nens fan pasturar a les cabres i els motoristes porten vaques amb els ulls tapats de paquet.

Ens queda tota la tarda per davant i sembla que, contra pronòstic, la gent d’aquí que ens pensàvem que estaven més acostumats a veure blancs es desviuen per saludar-nos, corren darrere el nostre cotxe i ens xoquen la mà (gent de totes les edats)

Anem a veure els Crater Lakes, uns llacs d’aigua verda i reflexant que antigament eren volcans; les vistes són molt bucòliques (Ndali Lake que apareix als bitllets de 20.000 UGX  i Nkuruba) i fan que el dia acabi amb una copeta de vi admirant la Kibale Forest, casa de tants ximpanzés!

Dia 3 | Dia 5