Namibia Dia 11

Dia 11 – Cape Town/Robben Island/Table Mountain

Tan d’hora com podem agafem els trastos per anar a l’aeroport de Windhoek I posar rumb a la cirereta del pastís: Cape Town! Nerviosos per com aniria el tema de transporter una girafa de fusta de 1.50m en avió, aconseguim posar-lo com a equipoatge de mà i en 2h arribem a l’aeroport de CPT, els 3 com una familia feliç.

Agafem el substitut del 4×43 que es un polito vermell altrament batejat com la bala roja… Deixem les maletes ja fascinats pel primer tastet de la ciutat i anem rumb a aprofitar el dia… com a bons sudafricans anem a comprr entrades per visitar Robben Island; la presó o Alcatraz de Ciutat del Cap, on Nelson Mandela va estar-hi empresonat 18 anys… Era una presó de presos polítics amb tracte especial i segregació racial degut al famós apartheid però ens trobem amb l’entreban que les entrades estan exhaurides per la visita de la 1 i les 3… parlem amb un esgurata i fem el corrupte i comprem les entrades a la reventa… Mercat negre? Sí! Intercanviem bitllets d’estranquis, li donem propina al conserge amable i enrotllat i ens trobem de sobte embarcats al ferry com aquell qui no vol la cosa: la visita consta d’una ruta de 45 minuts en bus per l’illa veient el cementiri, els pingüins, el poble dels guardes, una vista desde el mar de la ciutat i finalment el plat fort… la visita a la presó de máxima seguretat guiada per un antic pres; algú que es va passar 7 anys tancat aquí i que té el valor d’explicar-ho tot en detall… La visita val l apena i el dia es tornava radiant.

Després d’una passejadeta pel waterfron veiem que Table Mountain està despejat, agafem el cotxe del parquing (5.30h ens costen 40ZAR, es a dir 3.5€, igualet que a Barcelona) i anem cap al pau del funicular. Són les 6, no hi ha cua i pugem al moment. Ens posem al cantó lleig del cablecar tristos però… el terra comença a girar en 360º!!! Salvats! Les vistes són impressionants i el sol es reflexa enorme sobre el mar… fa una tarda increíble, sense fred ni vent, caminem per les rutes de dalt i decidim triar una roca per veure la nostra posta de sol sudafricana… El sol es pon entre els núvols, el mar i els 12 apòstols caient imponents sobre camps Bay; el nostre barri de pijos durant l’estada a la ciutat… és molt romàntic i abans de baixar… sorpresa! Desde l’altre cantó la ciutat es comença a il·luminar com si tinguéssis als teus peus un mar de cuquetes de llum!

Arribem a casa cansats i la caseta és impressionant… ens reb la Clara, en Nicola i els 2 fills amb una copa d evi i olivetes i ens adonem que són gent encantadora… Després d’una bona estona decidim anar a sopar pel barri caminant però ens perdem i morts de fam tornem a l’habitació ja que dmeà toca tornar a matinar… demà is the DAY!

White Sharks a la vista!

Dia 10 | Dia 12