Galicia. Dia 2 – Senda del Oso (Asturies) / Lugo

Hem descansat en un llit King size, esmorzat prenent el sol de la Terrassa de l’hotel i conduït durant una horeta i poc per arribar a Entrago; el nostre punt de partida a fer l’activitat del día: Recórrer els 28km que té la famosa Senda del Oso; una via verda que passa per l’entorn natural de Somiedo i que permet creuar Ponts, rius, boscos, túnels excavats a la roca i veure els famosos ossos que viuen a l’entorn ja que no poden adaptar-se a la vida salvatge.

Lloguem per 20€ cadascún bicis Conor a “bicissendadeloso.com” i en acabar la via et recullen per tornar-te al punt de partida. És important començar a Entrago i no a l’inrevès ja que d’aquesta manera el camí fa constant baixada i pots deixar les habilitats com a Induráin de banda. És dissabte i el camí está bastant ple, tot i això crec que disfrutem de l’excursió i tenim la sort de veure un els ossos que pululen pel parc.

Ens treiem el mallot de ciclista i seguim de ruta fins arribar a Lugo; ciutat on ens espera en Carlos i on hi ha unes muralles romanes de més de 2km que encerclen tot el casc antic i que realmente son impressionants.

Comença la nostra nit gastronómica i ens sorprèn que a cada bar on demanes beguda et deixen escollir la tapa que vols i te la serveixen de forma totalmente gratuita… no ens fa falta ni sopar… però hem reservat a una marisquería i no podem dir que no: Casa Campos ens ofereix unes navalles i unes zamburinyes (volandeiras com diuen aquí) que són per plorar d’emoció i un peix i carn de primerissima qualitat regat amb un vi autòcton de Ribeira Sacra. La nit no pot acabar millor per poder descansar a l’hotel i matinar per veure la Praia das Catedrais en plena marea Baixa!

Dia 1 | Dia 3