Egipte. Dia 2

El bullici d’El Caire ens deixa dormir amb les Cortines obertes, ja que ben d’hora ben d’hora ens recullen per anar a l’aeroport a seguir el nostre viatge. Sembla que la frase, el Caire és una ciutat que no dorm mai s’ho prenen al peu de la lletra i només sortir de l’hotel comencem a lidiar amb els primers embussos. Arribem a l’aeroport amb 2 hores d’antelació i esperem per embarcar al nostre Air Arabia que ens durà a Luxor. Una hora de migdiada a l’avió amb torticolis inclosa després, aterrem al vell mig d’un color ocre intens i és que hem arribat a l’esplendorosa Luxor. Una ciutat molt més petita, amb menys bocines i on es respira un ambient de molta més tranquil·litat. Prenem la decisió de deixar les visites per després de dinar i fer el check in al vaixell. La decisió no podia ser més encertada! Sortim a les 3 i visitem el gran temple de Karnak, dedicat, com no al gran Amon- Ra. Seguim construint el nostre arbre genealògic al cap de les diferents dinasties egípcies i de com una reina podia ser madrastra, sogra i tieta a l’hora. Veiem com ens expliquen totes les batalletes d’una civilització fascinant que va viure fa 3000 anys al mateix sòl que ara trepitgem. Obeliscs de granit d’una sola peça, estàtues monumentals, columnes que segueixen dempeus més altes que Gulliver, pintures que han estat capaces d’aguantar amb color vius fins a data d’avui… En definitiva: Karnak ens entusiasma perquè és enorme, és fascinant i perquè el blau del cel i l’ocre de cada pedra es fonen en una combinació perfecta!

Cau el sol i deixem Karnak per anar a l’altre joia de la ciutat: El temple de Luxor! Arribem quan es comencen a encendre els primers llums i d’aquesta manera les 5 estàtues de Ramses II miren firmament a l’horitzó i deixen empremta en forma d’ombra a les parets principals i entrada del temple. Traspassem aquesta primera vista que ens enamora i que mira a l’avinguda de les esfinxs, un passeig d’uns 3km amb esfinxs a banda i banda que s’utilitzava antigament per un festival que venerava a Amon, al seu fill de la corona de lluna i la seva esposa Mut.

La lluna i Venus brillen amb força i es colen de forma precisa i elegant entre les altes columnes del temple. Se’ns posa la pell de gallina a mesura que avancem pel temple que va ser inicialment de Ramses II i d’Amenotep III després i la historia segueix fent de les seves i ens regala jeroglífics, cartutxos, estàtues i gravats de la vida quotidiana i de la creació dels diferents personatges il·lustres de l’antiga civilització d’Egipte. Gràcies a que la sorra va arribar a cobrir-ho tot tenim la sort de poder veure intacte l’escena del naixement d’Amenotep, i gaudir veient imatges del mismissim Alexandre Magne cara a cara amb Amon Ra.  Seguim gaudint de la bellesa de Luxor i decidim no passejar pel Zoko de la ciutat (tot i que creiem que va ser un error) per anar a veure l’espectacle nocturn de Karnak. Sort que ho vam fer per nosaltres i no vam comptar amb l’excursió organitzada per l’agència, ja que pagar els 60€ que ens demanaven per allò ens hagués fet mal. Paguem 16€ cadascú i caminem per Karnak il·luminada mentre els diferents déus ens expliquen escenes de la seva vida i esplendor. Tornem al creuer vorejant el Nil decebuts pel fiasco de l’espectacle nocturn i ens plantegem poder fer una visita l’última nit a les piràmides il·luminades sense haver de passar el peatge de l’espectacle Sound & light!

Dia 1 | Dia 3