Australia. Dia 10 – Daintree

Resulta que els koales dormen unes 20h al dia i estant tant poc actius perquè només s’alimenten d’eucaliptus… cada matí quan nosaltres anem a treballar ens passa el mateix… serà perquè només mengem canonigos per sopar?

Avui hem aprofitat l’esmorzar de l’hotel i després d’ous benedictí i oblidar-nos de qualsevol dieta hem agafat el cotxe per anar cap al nord, direcció Cape Tribulation. L’única manera d’arribar-hi és a través d’un ferry que creua el Daintree River, un riu infectat de cocodrils i que fa que la zona sigui encara més remota i notis un cop a l’altre riba una sensació d’aïllament total del món.

Hem explorat varies platges amb els cinc sentits ben desperts ja que és territori de Crocs, serps i cassowaries (el tercer ocell més gran després de l’estruç i l’emú). Aquests paratges són territori aborigen, un poble que suposa únicament el 9.2% de la població de tot Australià. Hem fet un parell de aminades per unes passarel·les de fusta per boscos mil·lenaris i com que som uns caguetes no hem tret un sol peu del camí marcat. Jindalba boardwalk és molt xulo i caminem sentint infinitat de sons d’orígens no identificats… no m’hi busqueu si em perdo de nit ja que viuria amb la por constant de que aparegui un ocellot gegant de cap blau. Justament a la carretera de Cow Bay hem vist el nostre primer cassowarie salvatge creuant la carretera i és que són una espècie en perill d’extinció que els ha servit d’excusa per un cartell de perill nou per afegir a la col·lecció.

A Thornton beach hem fet de Tarzan i Janer amb uns gronxadors penjats de les palmeres i pràcticament esprintat de tornada al cotxe en passar massa estona travessant els manglars. Per agafar gana hem fet el Mordja boardwalk; un recorregut d’uns 30 minuts amb un esperit de jardí botànic tropical. Després visita obligada i caminada per Cape Tribulation beach i assumir riscos posant els peuets al Pacífic. Hem dinat al Whet Cafè una hamburguesa espectacular i econòmica i hem tornat a agafar el ferry camí de casa. Ens han sorgit diferents dubtes durant el viatge:

  • Perquè només hi ha cassowaries un cop travesses el riu?
  • Perquè l’escola de Cape Tribulation està a l’altra punta del nucli de població més important?
  • Els cocodrils del riu Daintree son els mateixos que els que hi ha a les platges?
  • Perquè la Coca Cola australiana té un gust híper dolç?
  • Perquè els koales només son  aquí i no a cada país on hi ha eucaliptus?

Dia 9 | Dia 11