Canada Dia 6 – Calgary

Si ens llevem ben d’hora ben d’hora ben d’hora podrem conduir durant 6 hores i arribar al “Parc Temàtic” del Calgary Stampede!

Sortim de Jasper a les 7:30 sota boira i pluja però amb el privilegi de ser els primers que condueixen per alguns trams de carretera… desfem el camí fins arribar a la ciutat de Calgary, molt famosa durant 10 dies per ser la seu del Calgary Stampede: Ells ho anomenen l’espectacle a l’aire lliure més gran del món i jo ho anomenaria una desfilada de camises de quadres, botes i barrets de cowboy al més propi estil John Wayne i oest americà…. El que devia començar com un mercat d’intercanvi de bestiar, s’ha convertit en una autèntica fira amb atraccions, centenars de paradetes de menjar escombraria i un seguit de rodeos com si fos el Buffalo Bill…. Vaquers intentant domesticar cavalls salvatges (hem après que han d’aguantar 8 segons sobre d’ells i puntuen tant als cowboys com als propis cavalls), la veritat és que fa una mica de yuyu perquè amb els moviments sembla que els genets hagin de caure i desnucar-se a la primera de canvi!

Després toca el torn de fer el mateix amb els torus (com si fos l’atracció del toro mecànic), agafar el llaç i lligar un vedell o fer una carrera a veure qui triga menys a donar voltes a tres barrils… És tot un espectacle i passem tres hores molt entretingudes  entre un públic d’allò més entregat!

Hem passat la resta de dia visitant la resta del parc, assistint a concerts, classes de country, veient tipis i vestimentes d’indis i també admirant els cavalls que d’a prop es veuen més forts que mai… Seguim pensant si aquí abunden els Rantxos, de si la professió de cowboy és encara vigent i què en fan de tot el bestiar que pastura pels Prats d’Alberta… Com a curiositat hem analitzat l’origen d’alguns dels vaquers i la conclusió és que molts d’ells viuen en pobles d’entre 75 i 200 habitants, per tant visualitzem el ranxo que tots tenim en ment de forma clara!

El Port Aventura dels Rodeos ens ha encantat i acabem la nostra aventura per Alberta amb ganes de seguir gaudint de les vacances…

Yahoooo!!!

Dia 5 | Dia 7,8,9 i 10