Canada Dia 11 – Niagara Falls

Fem un stop and go a Toronto amb un flight connection de més de 12 hores que aprofitem per llogar un cotxe I conduir 1 hora i mitja fins al poble de Niagara Falls. A les 8:30 del matí ja som a aquest poble de més de 87.000 habitants on tot gira entorn les catarates que connecten el llac Eire i el llac Ontario i que fan frontera amb Estats Units.

A aquelles hores encara no hi ha els grups de turistes i per fer-ho fàcil decidim aparcar al pàrquing que costa 25CAD al dia i que a hores d’ara ocupem un espai privilegiat just davant del pas de peatons que et porta de ple a les catarates.

Evitem els autocars i els grups de xinos i per un moment podem pràcticament gaudir de l’esplendor, la força i el soroll de l’aigua en solitari. Les catarates són d’allò més increïbles com que hem dormit només 4 hores a l’avió decidim agafar el creuer “The Hornblower”, des del cantó canadenc per veure si ens despertem una mica. Caminem fins a la base de les catarates on hi ha un mirador on s’aprecia la catarata que hi ha en forma de ferradura i també la que cau del cantó americà. Baixem en ascensor després de comprar els tiquets de 25.95 CAD i ens donen una capelina de plàstic de color vermell per evitar quedar empapats… Ens col·loquem a proa i podem veure com anem avançant a poc a poc fins a estar a metres d’on l’aigua cau amb més força! El vaixell ha de mantenir el motor en marxa per evitar que la força de l’aigua i la corrent ens faci retrocedir i la imatge des d’allà és indescriptible! Només jo i les catarates, només jo i milers de metres cúbics d’aigua per segon, només jo i la força de la natura!

El vaixell fa un trajecte de 20 minuts que ens semblen únics i és que moltes vegades una imatge val més que mil paraules i que tot el que et puguin explicar de l’entorn.

Ens hem quedat amb ganes de quedar empapats, estem a 28 graus i anem a comprar entrades pel “Journey Behind de Falls”, els túnels que hi ha sota les catarates i el mirador que hi ha just al bell mig d’elles… Són les 12 del migdia i ja hi ha molta més gent, no tenim hora per baixar als túnels fins la 1 i decidim fer una migdiada sota l’ombra d’un arbre. Mitja hora que ens dona la vida i una mica més d’energia per fer front a un dia que tot just acabem de començar.

Amb una capelina, aquest cop de color groc, baixem als túnels. Fa fred i el soroll és eixordador. L’espectacle des del mirador més gran ens deixa totalment sorpresos i el que és millor xops! Aquí apreciem perfectament l’energia que desprenen aquestes catarates i tenim una vista perfecta d’un entorn privilegiat!

Ens acomiadem de Niagara Falls i busquem un poblet més tranquil i coquetó per dinar. Escollim Niagara-on-the-Lake, un poble que bordeja el llac Ontario i des d’on es veu Toronto com un miratge a l’horitzó, poble amb vistes a USA i amb una carrer principal més propi de Saint Andrews a Escòcia que de Canadà.

Amb aquesta experiència i morts de cansament acabem les nostres vacances i recopilem totes les meravelles naturals de les que hem pogut gaudir.

Dia 7, 8, 9 i 10 | Itinerari